Är man ensam och ansvarar för en hel webbproduktion av sidor till företag så kan det också komma på tal att fotografera lite. Det kanske kräver att olika delar av verksamheten ska synas på sidan med bilder. Det kan t.ex. vara personalen, arbetsplatsen och utsidan lokalen. Då kan man behöva lite tillbehör som underlättar arbetet och redigeringen av dessa bilder. Här följer några tips på fotoprodukter att köpa.

Självklart en kamera. Det är en fördel om det är en systemkamera med utbytbara objektiv. Då kan man ställa in djup, vitbalans och skärpa vilken underlättar om man vill ta den där perfekta bilden. Det finns många olika modeller att välja mellan. En favorit som jag har är en kamera där man får mycket för pengarna. Det är Canon 600d (uppföljare till 550d). Prisvärd med bra egenskaper både för foto och film. Jag går inte in exakt på detaljer här, det finns många bra fotoartiklar att läsa om den.

Objektiv med varierande brännvidd som täcker olika situationer. Det finns också bra zoomobjektiv, ofta får man med ett sådant om man köper ett ”kit”. Dessa brukar täcka de flesta behov.

Vill du undvika suddiga bilder ska du investera i ett stadigt kamerastativ.

En extern blixt kan också vara en bra medhjälpare, den inbyggda är inte den bästa i alla lägen. En prisvärd kamerablixt är 430EX 2.

Sist men inte minst, en väska att förvara dina fototillbehör i. Det är viktigt att hålla sin kamera och sina tillbehör i gott skick, hela och rena. Samt att det blir mycket lättare att frakta runt på dem. Då det kommer till att välja kameraväska så kan man välja på en med vanligt handtag, axelrem eller ryggsäck. Utrymmet i dessa varierar också ganska mycket, men välj någon som du känner dig bekväm med och en som har gott om plats för förvaring.

Privacy Policy