Om du funderar på att hyra båt till semestern så är det hög tid att du sätter igång med planeringen och det här kan man säga redan innan snön har smält bort. Det är nämligen så att det blir alltmer populärt att hyra en egen yacht och att ge sig ut i Stockholms skärgård så detta innebär att man kanske inte kan finna den båt man helst vill ha om man kommer en vecka innan semestern till en båtuthyrning i Stockholm. För den som hyr båt för första gången så kommer det garanterat att innebära en hel del trevliga överraskningar då det visar sig vilken typ av båtar som man har tillgång till. Det finns nämligen gigantiska lyxyachter där man reser som kungligheter över mjuka vågor och längsmed vackra öar.

Stockholms skärgård är fantastisk och många väljer att hyra eller köpa ett sommarställe för att komma naturen riktigt nära. Om man tycker om att variera sina semestrar så ska man istället satsa på att hyra båt i Stockholm så att man får se så mycket mer av skärgårdens smultronställen. Om du oroar dig för att du måste klara av att segla eller att styra en stor lyxbåt så kan du sluta fundera på detta nu. När du vänder dig till båtchartern så ska du be om att få en kapten med på färden. På så vis så slipper du själv läsa sjökort och avkopplingen blir maximal. Alternativet är förstås att bjuda med en båtintresserad person vars största dröm är att få navigera en lyxbåt.

Rätt båt för ditt sällskap

När du vänder dig till båtcharterföretaget så är det bra om du är medveten om de behov som finns. Betänk frågor som:

  • Hur länge vill du hyra båten
  • Vem kommer att komma med på båtsemestern
  • Kommer ni att behöva särskilda tjänster som kapten och kock
  • Vilken del av skärgården vill ni upptäcka

Ju mer du vet om dina egna behov och önskemål ju bättre båtpaket kan båtchartern sätta ihop. Om du till exempel åker med ett gäng kompisar så kan det ju vara roligt att få lite extra lyx i form av jacuzzi ombord, och för familjer med barn så är det aldrig fel med en kock som tar hand om matlagningen i båtens kök. Nu ska det dock nämnas att det kan vara otroligt avkopplande och roligt att själv laga måltider i ett exklusivt kök ombord på en yacht.

Tänk på det där med utrymme. Lyxbåtar är normalt utformade för att ge gott om plats men inredningen är ändå utformad efter sjöns regler och det är charmigt att sova i klassisk båtmiljö där sängar sitter fast i interiören. Innan du hyr båten så är det klart att du ska få besöka den och se hur allting fungerar. Det här är lättast ordnat om du hyr innan båtsäsongen drar igång då båten fortfarande ligger i hamn.

Privacy Policy