Ibland vill man visa upp någonting som man har en bild på, det kan vara datortillbehör, bil, gitarr, skärmbild/screenshot eller vad som helst. Då kan det vara bra att kunna länka den bilden i stället för att skicka via t.ex. e-post. Stora bildfiler tar mycket plats i ett e-postmeddelande och fyller snabbt upp hela den tilldelade lagringen. Vissa e-postleverantörer har en gräns på hur många e-postmeddelanden man får ha i in- och utkorgen. Har man då skickat filer som väger tungt i MB räknat blir det fullt. I olika internetforum är det inte tillåtet att ladda upp många filer direkt, då måste man använda sig av tjänster där man kan ladda upp bilder gratis för att sedan länka in i forum.

Det som är bra med tjänster som t.ex. imagehost.se är att man får en hel rad med färdiga koder. Att ladda upp en bild tar bara några sekunder och direkt efter att den är uppladdad visas alla möjligheter. Man får:

Många alternativ när du laddar upp en bild hos imagehost, helt gratis

  • En kort URL = En förkortat länk som underlättar spridningen. Har bara några bokstäver som är mycket lättare att komma ihåg än en länk på 20 tecken.
  • Bildvisare = Tar dig direkt in i en bildvisare, precis som det låter.
  • Direktlänk = En länk med den fulla URLen som visar vart bilder ligger.
  • HTML-bild = Ska du klistra in bilden i din blogg eller på någon annan webbsida är detta den perfekta koden. Bara kopiera och klistra in så visas den automatiskt.
  • BBCode = Detta är en standard som många forum på internet använder. Kopiera och klistra in i din tråd på forumet så visas bilden automatiskt. Den använder [IMG]-taggen för att visa upp bilden.

Är bilden väldigt stor, inte i MB men i bredd och höjd kan det vara bra att förminska den innan du länkar in den i ett forum eller i en bloggpost. Det fiffiga med denna bilduppladdningstjänst är att du får automatiskt tre miniatyralternativ. Dessa har gjort en förminskad variant av bilden/bilderna som laddades upp. Helt färdiga att klistra in i ett inlägg eller tråd. Den mindre bilden visas automatiskt, men klickar man sedan på den kommer den ursprungliga bilden upp, den större varianten.

Privacy Policy